Wijnrestaurant in Antwerpen

Mensen die op zoek zijn naar een wijnrestaurant in Antwerpen voelen zich meteen thuis in restaurant De Notenkraker. Het is namelijk een van de weinige restaurants in Antwerpen waar u kunt kiezen uit meer dan 250 soorten wijn. De weg kwijt in onze uitgebreide wijnkaart? Laat u dan zeker begeleiden door Donald in het kiezen van dé perfecte wijn bij uw gerecht of maaltijd. Vergezel uw lekker stukje vlees of vis dus telkens door een met zorg uitgekozen glas of fles wijn.

wijnrestaurant in antwerpen ronde
wijnrestaurant in antwerpen glas wijn
wijnrestaurant in antwerpen kelder

De wijnkaart van De Notenkraker neemt u mee naar alle uithoeken van de wereld. Donald zijn constante zoektocht naar buitenbeentjes zowel in karakter, smaakexpressie, als zeldzaamheid maakt zijn wijnkaart uniek. Voor Donald is een mooie evenwichtige balans van aroma en smaak erg belangrijk. Een wijn moet karaktervol zijn en verrassend. Daarom zoek hij eerder de authentieke, zeldzame druivenrassen op die het liefst in monocépage zijn gevinifieerd.
Neem als wijnliefhebber dus zeker uw tijd om onze uitgebreide wijnkaart te ontdekken!

Exclusieve wijnen

Bij De Notenkraker vindt u een grote variëteit aan zowel gevestigde waarden als lekkere nieuwkomers. Zo kunt u genieten van wereldvermaarde Champagnes zoals Cristal, Billecart Salmon Rosé en Fallet. Zowel in witte, rosé en rode wijn zoeken we steeds naar een mooie prijs/kwaliteitsvehouding. Domaine Oratoire St.-Martin, La Fage, Le Volte, Casas del Bosque, … om er maar enkele op te noemen. Ook gaat er speciale aandacht uit naar de rode Bordeaux wijnen. Deze unieke juweeltjes kopen we aan in goede jaargangen en laten we het liefst enkele jaartjes rijpen in onze wijnkelder. Zo kunt u genieten van een karaktervol, mooi versmolten, evenwichtig glas. Heeft u meer interesse in meer recentere wijnen? Vraag dan zeker naar onze 19 Crimes uit Australië, uitgerust met een 3D-animatie die er een unieke ervaring van maakt.

wijnrestaurant in antwerpen rode wijn

Verrassende gerechten

In de keuken geven we elke dag passioneel het beste van ons zelf. Donald, de patron, aan het fornuis en souschef Alex Verschueren naast hem. Samen dresseren ze de lekkerste gerechten bereid met verse topproducten. Vrijwel alles wordt in huis bereid, alle fonds, soepen, ganzenleverterrines, gerookte zalm, enz. tot en met vers roomijs. Ze staan erop om zo veel mogelijk verse  groenten te verwerken in hun gerechten.  Deze worden op regelmatige basis geleverd door biologische groetenkwekers, vegetariërs en groenteliefhebbers komen hier dus zeker aan hun trekken. In de keuken wordt er bij voorkeur “à la minute” gewerkt, zo kunnen de koks hun kennis en passie in elk gerecht kwijt en gemakkelijk anticiperen op speciale wensen van de klant. Kwaliteit vraagt tijd.

wijnrestaurant in antwerpen vis wortel

Honger gekregen?

Smaakt het naar meer? Reserveer dan snel een tafeltje in ons restaurant en kom culinair genieten van onze heerlijke gerechten.